• Director ― Dr. Mn. Jaume Mercant Simó

És sacerdot de la Diòcesi de Mallorca, ordenat dia 14 d’octubre de 2007, membre de la Thomas Aquinas International Society, doctor en Estudis Tomístics (Filosofia Tomista) per la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona i llicenciat en teologia per la Universitat Catòlica de Toulouse (França), en l’especialitat tradition thomiste et pensée médiévale. El doctorat l’obté el 15 de maig de 2017, amb la màxima qualificació i premi extraordinari, mitjançant la tesi doctoral La metafísica del conocimiento de Karl Rahner: análisis de «Espíritu en el mundo», essent el seu director el prestigiós tomista Rvd. Dr. Ignacio Andereggen, doctor en teologia i doctor en filosofia, i presidint el tribunal d’avaluació Mons. Antonio Livi, degà  emèrit de la facultat de filosofia de la Pontifícia Universitat Lateranense de Roma. Entre les seves publicacions destaquen la seva tesi doctoral, amb el mateix títol (Girona: Documenta Universitaria, 2018, 1069 pàgs.), així com també els següents llibres: Los fundamentos filosóficos de la teología trascendental de Karl Rahner (Roma: Casa Editrice Leonardo da Vinci, 2017, 240 pàgs.) i, juntament amb Mons. Antonio Livi i el Dr. Samuele Pinna, Il valore dottrinale dell’insegnamento cristiano dopo il Vaticano II: l’interpretazione della fede cattolica secondo Karl Rahner (Roma: Casa Editrice Leonardo da Vinci, 2019, 272 pàgs.). La llicència canònica en teologia l’obté dia 21 de juny de 2021, amb la qualificació d’excel·lent, defensant la tesina titulada Ramon Llull et sa doctrine antiaverroïste de la création devant la question «de aeternitate mundi». Actualment està realitzant, en teologia, el seu segon doctorat a la mateixa Universitat Catòlica de Toulouse. A nivell pastoral, és rector, des dels anys 2013-2014, de les parròquies rurals de Son Servera, Sant Llorenç des Cardassar i Son Carrió. Des de l’any 2020 es professor de filosofia al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca i director d’aquesta Biblioteca Diocesana.

  • Cap de sala ― Sra. Maria Isabel Riera

És diplomada en Pedagogia de la Fe per la Universitat de Navarra i en Teatre Musical per l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia de Barcelona. Ha estat monitora de Patrimoni Cultural i organitzadora d’actes, a més de guia turística i escolar del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Té una àmplia experiència d’atenció al públic a l’Oficina d’Informació Turística de Cala Millor i a l’Auditori de Sa Màniga, on també ha desenvolupat tasques d’informatització, registre i gestió de dades. Ha treballat com a responsable de recepció a l’hostatgeria rural. Coneix i domina un repertori de llengües estrangeres com l’anglès, el suec o el danès. Exercí la docència en qualitat de professora teatral a l’Escola Obrador de Músics, coordinada per Rafel Brunet, i de llengua anglesa a l’Escola Abba Karun Nives de Cochin (Índia). Interessada en la promoció social dels marginats i desvalguts, col·labora a títol de voluntària amb Càritas Diocesana de Mallorca des de 2020. En l’àmbit de la seva labor artística, destaca com a narradora a l’obra musical Dardo de Amor Divino a propòsit de la figura de Santa Teresa de Jesús. Participà en el cant de la Sibil.la, recollit a La Sibil.la i les matines, editat pel Consell de Mallorca (2006). Fou vocalista en el trio líric Puccini, dirigit pel mestre Rafel Nadal i ha interpretat melodies inspirades en l’obra de Mossèn Salvador Galmés. Des de juliol de 2021 és la cap de sala de la Biblioteca Diocesana de Mallorca.

  • Tècnic auxiliar ― Llic. Santiago María Amer Pol

És llicenciat en Filosofia i Lletres (secció Filologia Catalana) per la Universitat de les Illes Balears (1990) i professor de llengua i literatura catalanes al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca. Des de 1993, és assessor lingüístic al Bisbat de Mallorca; inicialment treballà a la Delegació de Mitjans de Comunicació Social, i ara com a oficial a Cancelleria – Secretaria General. Des de 2007 és també assessor lingüístic de les Publicacions de la Seu de Mallorca. Fou col·laborador del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears de 1996 a 2007. Aquestes tasques lingüístiques i d’altres d’encàrrec particular se centren sobretot en la revisió de textos en llengua catalana i castellana i la traducció entre aquestes. També fa traducció d’altres llengües romàniques al català (italià i francès, fonamentalment), i  cura de les publicacions d’aquestes institucions, editores o col·leccions. A més a més, ha desenvolupat tasques d’intèrpret traductor al Jutjat Contenciós Administratiu de les Illes Balears des de 2005 i al Tribunal Eclesiàstic de Mallorca des de 2007. En l’àmbit de les associacions de laics catòlics de dret públic eclesiàstic, ha estat  president del Consell Diocesà de l’Adoració Nocturna Espanyola a Mallorca entre els anys 1994-1998, 1998-2001, 2004-2008 i 2008-2012. Actualment és delegat de Zona a les Balears del Consell Nacional de la mateixa associació pública de fidels en l’àmbit de la Conferència Episcopal Espanyola (Adoració Nocturna Espanyola) des del 2016. També és president de la comunitat a Mallorca (Immaculat Cor de Maria i Sant Josep) del Carmel Descalç Seglar, associació pública de fidels d’abast universal, sota dependència de la Santa Seu, des de 2015. Des de setembre de 2021 és tècnic auxiliar de la Biblioteca Diocesana de Mallorca.

  • Consultor acadèmic ― Dr. Antoni Cañellas Mas

És doctor en Història i membre de número de la Reial Acadèmia Mallorquina d’Estudis Històrics, Genealògics i Heràldics, del que n’és el secretari de la seva revista científica. Presideix el Centro de Investigación y Difusión en Estudios Sociales, a més de dirigir el seu Seminari d’Història José María Quadrado. Exerceix la seva labor docent en els cicles superiors de l’ensenyament mitjà. Especialista en Història Contemporània, es llicencià a la Universitat de les Illes Balears, amb estudis i títol de doctor a Alcalá de Henares i Navarra, respectivament. Fou investigador visitant al Centre d’Histoire Sciences Pô de París i a la facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Roma La Sapienza, sota la direcció del Dr. Augusto d’Angelo. Ha coordinat vàries obres; a tall d’exemple: En torno a la Historia de las Españas: De la Baja Edad Media a la Contemporaneidad (Madrid, 2021) o Política e intelectuales en la España del siglo XX (amb el Dr. Antonio M. Moral). També ha publicat algunes monografies com Miguel Maura: La derecha republicana (Madrid, 2018) o Alfredo Sánchez Bella: Un embajador entre las Américas y Europa (Gijón, 2015). Des de juliol de 2021 és consultor acadèmic de la Biblioteca Diocesana de Mallorca.